lørdag 10. mai 2008

Har Ferraris motortrøbbel gitt flere hester?

scuderia_ferrari Det går rykter i Istanbul om at Ferrari kan ha utnyttet reglene til å gi dem noen ekstra hestekrefter, til tross for at FIA har «frosset» motorutviklingen fra 2007 til 2008.

I 2007 var ikke effektforskjellen mellom de forskjellige motorene så stor, men i år mener mange at Ferrari har betydelig mer effekt i sin V-åtter enn de andre. Dette har fått enkelte til å spekulere på om FIA har tillatt Ferrari å gjøre endringer som egentlig ikke skulle vært lov.

De fleste motorfabrikantene har fått tillatelse av FIA til å gjøre små endringer i løpet av vinteren, med bakgrunn i ønsker om forbedret driftssikkerhet. I starten av årets sesong slet Ferrari som kjent med flere motorhavarier, og måtte utsette den planlagte homologeringen av motoren til etter løpet i Malaysia. I den sammenhengen er det altså noen mener at Ferrari har klart å legge inn forbedringer som har gitt motoren økt effekt, uten at FIA har klart å oppdage det.

Når man tenker etter, er det ikke så rart at noen stiller spørsmål ved FIAs håndtering av reglene overfor Ferrari. Det er jo ganske merkelig at en motor som fungerte feilfritt i hele 2007-sesongen, og som de ikke har hatt lov til å gjøre noen endringer på, plutselig blir så upålitelig i 2008 at de må få lov av FIA til å «fikse» den. Hva har skjedd med Ferrarimotorene i løpet av vinteren?

Det hadde vært forståelig at de skulle fått lov å prøve å utbedre en feil, dersom de hadde hatt en motor som stadig havarerte i 2007. Men Ferrari hadde jo ikke motorhavarier i fjor, så hva har de brukt som argument?

Kanskje ikke så rart at noen blir mistenksomme?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar