fredag 25. april 2008

Super Aguri klarert for deltakelse i Barcelona

Til tross for fortløpende rapporter i media om at Super Aguri ikke ville klare å skaffe penger til å delta i Spanias Grand Prix, er det nå definitivt bekreftet at teamet vil starte i helgas løp.

Etter at Magma Groups økonomiske støttespillere i Dubai plutselig trakk seg fra det planlagte oppkjøpet, har det vært stor usikkerhet omkring Super Aguris fremtid. I går ble det kjent at Honda hadde truet med å trekke tilbake motorleveransen dersom ikke Super Aguri betalte dem 2 mill. euro (16 mill. NOK) før treningen startet i dag.

Ryktene sier at Super Aguri i løpet av to år har opparbeidet seg en gjeld på ca. 500 millioner kroner, og at de skylder mesteparten av beløpet til Honda. Den japanske bilfabrikanten har tidligere uttalt at de ikke lenger vil støtte Super Aguri, fordi de vil konsentrere seg om sitt eget team. (Det tror jeg kan være fornuftig, når man ser på resultatene deres.)

Super Aguri er nå i nye forhandlinger med Magma Group, som denne gangen ikke har oljepenger fra Dubai i ryggen. Teamet har sendt ut en pressemelding der de sier at de ikke kan gå ut med detaljer om forhandlingene, men at de takker alle for den støtten de har fått.

De nye forhandlingene må se svært lovende ut sett fra Hondas side, slik at de har beholdt troen på at de vil få pengene sine, for Super Aguri var på plass under første fritrening i dag. Med motorer i bilene...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar