lørdag 9. februar 2008

Ferrari med økonomisk forsprang

Ferrari har lenge vært ett av de rikeste teamene i Formel 1, men 2008-budsjettet er likevel trolig det største de noen gang har hatt. Dette avsløres i siste utgave av Formula Money, en rapport som overvåker de økonomiske forholdene i Formel 1.

Ferrari skal ha fått utbetalt 68,9 millioner dollar (NOK 383 mill.) i premiepenger for 2007. På grunn av bedre avtaler med CVC, de nye eierne av Formel 1, er dette nesten dobbelt så mye som Renault fikk utbetalt for sine konstruktørmesterskap i årene før.

Ferrari skal også ha fått utbetalt 33,3 mill.dollar (NOK 185 mill.) fra eierne av de kommersielle rettighetene, FOA, i "belønning" for at de har forpliktet seg til å bli i Formel 1 til 2012. Dette er utbetaling av den siste tredjedelen i en avtale på totalt 100 mill.dollar som ble inngått i 2005.

I tillegg til disse tilsammen ca. 100 mill.dollar som Ferrari har fått fra de som administrerer Formel 1, regner Formula Money med at teamet vil få en kraftig økning av sponsormidlene etter fjorårets suksess-sesong. De har beregnet at Ferrari fikk 183 mill.dollar (NOK 1 mrd.) fra sponsorerne i 2007, og regner med at beløpet vil øke en god del i 2008.

Rapporten er sikkert ikke hyggelig lesning for McLaren, som alle vet endte opp med å skylde FIA et tilsvarende beløp etter 2007-sesongens spionskandale.

Når man hører om Ferraris megainntekter, kan man jo lure på hva de skal gjøre med alle pengene dersom FIA bestemmer seg for å sette en maksgrense for pengeforbruket i Formel 1. Er det noen som vet hvor man får kjøpt Ferrari-aksjer?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar