torsdag 10. januar 2008

Fisichella bekreftet av Force India for 2008

Det har vært en dårlig skjult hemmelighet i mange dager, og nå er det endelig bekreftet: Giancarlo Fisichella skal kjøre for Force India i 2008 sammen med Adrian Sutil. Force Indias deleier Vijay Mallya bekrefter også at Fisi blir teamets førstefører, og Vitantonio Liuzzi blir testfører. Og da er førerkabalen for 2008 lagt ferdig.

Force India ble opprinnelig startet som Jordan F1, og sånn sett kommer Fisi for tredje gang til teamet der han startet sin første hele sesong i Formel 1. Denne gangen kommer han fra Renault F1, og forrige gang kom han fra Benetton (som senere ble Renault F1), så det kan se ut som at det er et slags system i Fisis karrierevalg.

Nå blir det interessant å se om talentet hans kan blomstre opp igjen. Tidligere i karrieren når han kjørte for små og ressurssvake team, var han flink til å hente ut det lille ekstra av bilen, og plasserte seg ofte bedre enn forventet. Det var også typisk at han stort sett alltid gjorde det bedre enn sine teamkolleger så lenge de kjørte dårlige biler. Men når han kom til Renault, som hadde en vinnerbil, og kom på lag med Fernando Alonso, så ble han plutselig en mer middelmådig fører. Typisk nok var han igjen bedre enn Heikki Kovalainen i starten av 2007-sesongen, da Renault slet som verst med å tilpasse bilen til Bridgestone-dekkene.

Dersom teorien om at dårlige biler gjør Giancarlo Fisichella til en bedre sjåfør er riktig, betyr det at Force India kan få en god sesong i 2008. Det kunne vært artig med noen overraskelser igjen i Formel 1, og dersom Fisi plasserer seg bra i noen løp kan det gjenopprette inntrykket av ham som den toppføreren mange mener han er.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar