lørdag 24. november 2007

Prøvekjør Singapore Grand Prix

Singapore GP er et nytt løp på F1-kalenderen i 2008. Det blir et gateløp, og skal kjøres den 28. september 2008 på natta - i flomlys. Men du kan allerede nå "prøvekjøre" Singapore Grand Prix i Google Earth. Ved å laste ned en tilleggsfil til programmet kan du se banen plassert inn i bygatene, med bygninger i 3D og med funksjonalitet for å kunne "kjøre" gjennom traseen i lav høyde.

Gå til Google Earth Gallery og velg "Open in Google Earth" (forutsetter at Google Earth er installert på PCen fra før). Så er det bare å vente til alt er lastet ned. Da ser du en oversikt over banen i Google Earth. Følg instruksjonene om innstillinger av kameravinkel og hastighet som står oppe til venstre på skjermen, klikk på "F1 Path" under "Places" og trykk deretter Ctrl-Alt-P, så starter kjøreturen. (Et tips: Dobbeltklikk på "F1 Path" etterpå, så sentreres banen på skjermen igjen.)

Mens jeg holdt på å leke meg med Singapore GP i Google Earth, oppdaget jeg også hvor kort avstand det er mellom Singapore og Kuala Lumpur i Malaysia, der de også kjører et F1-løp. Bortsett fra at Singapore har fristet Bernie og FIA med at de skal kjøre et nattløp, som jo blir i beste sendetid for oss i Europa, skjønner jeg ikke helt hvorfor de får kjøre to løp innenfor et lite område her borte. De har jo ingen førere som trekker tilskuere, og etter det jeg husker bruker det ikke å være mye folk på tribunene i Malaysia. Men det bekrefter vel bare at det er andre inntekter som er viktigere.

En annen nyhet med siste versjon av Google Earth: Ctrl-Alt-A starter den innebyggede flysimulatoren. Men her er det absolutt en fordel å velge Hjelp og lese litt først, ikke minst om tastatursnarveier.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar