lørdag 17. november 2007

McLarens anke avvist - resultatet blir stående

I går kveld offentliggjorde FIAs appelldomstol sin beslutning om at McLarens anke på resultatet i Brasil er avvist. Det er jo vel og bra, for det betyr at resultatet fra Brasil blir stående, og at Kimi Räikkönen er bekreftet som verdensmester for 2007.

Det som er ganske interessant, er at dommen går ut på at McLaren ikke hadde rett til å anke, fordi de ikke er "en berørt part i saken". Og for å finne ut dette, måtte dommerne først forhøre en masse mennesker, og så tenke i et par dager. Snakker om bortkastet tid og sløsing med ressurser! Men dette betyr altså at de eneste som kunne anket i dette tilfellet er BMW og Williams, som var de som ble etterforsket for å ha kjørt med for kald bensin. Og de hadde vel ikke noe behov for å rippe opp i saken, siden de jo allerede var blitt frikjent av løpets dommere?

En annen ting med denne saken som jeg synes er merkelig, er at Ferrari også fikk delta med en advokat som har uttalt seg for appelldomsstolen. Hvorfor skulle Ferrari være med på denne saken i det hele tatt? Ferrari hadde jo begge sine biler foran de som var anklaget, og deres plasseringer var ikke på noen måte i fare. Anken gjaldt jo løpet i Brasil - ikke resultatet i VM. Kan dette bety at de som mener at FIA har egne regler for Ferrari, kan ha rett?

Uansett fikk ikke McLaren svar på spørsmålene omkring hvordan regelverket for måling av bensintemperatur skal forstås, så neste år må vi regne med at det dukker opp en del kreative forsøk på å utforske og tøye disse reglene. Det er nok ikke siste gang vi hører om dette emnet, hvis ikke FIA klargjør reglene i løpet av vinteren.