tirsdag 27. november 2007

Hva gjør Alonso neste år?

Dersom man skal tolke alle rykter og signaler som florerer omkring Fernando Alonsos alternativer for 2008, så begynner vel mulighetene hans å bli ganske begrensede etter hvert.

Nå har også Red Bull-eier Dietrich Mateschitz gått ut og sagt at hans førere har sikre kontrakter, og at en ett-års avtale slik Alonso ønsker seg, uansett er helt uaktuelt for dem. Grunnen til at Alonso vil ha en avtale bare for 2008, skal være at han har en avtale om plass hos Ferrari i 2009, for å erstatte Felipe Massa.

Renault skal også ha gitt Alonso et tilbud om en to-års avtale, som han neppe ønsker å svare på før han vet hva som skjer med "spionsaken" som skal tas opp i Monaco den 7. desember. Dersom Renault må betale like mye i bot til FIA som McLaren, er de trolig ikke like attraktive for Alonso lenger. En ekstrautgift på 100 mill. dollar vil bety at utviklingen hos Renault stopper helt opp neste år.

Og hvis Red Bull og Renault er uaktuelle, hva gjenstår da av ledige seter? Jo, en plass hos "back-markeren" Force India, samt den plassen han forlot hos McLaren.

Valget for Alonso kan altså til slutt stå mellom enten å pusle i hagen neste år, eller å krype tilbake til Ron Dennis og be om å få plassen tilbake. McLaren har jo vært merkelig stille når det gjelder å få på plass en ny fører, så det kan jo hende de egentlig vil ha Alonso tilbake. Men så desperat er kanskje ikke Fernando, etter alt som har skjedd i år?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar